De A1 World Combat Cup 2018 nadert haar climax: na de succesvolle kwalificatietoernooien in Bochum, Eindhoven en Hasselt zullen met het vergeven van drie wildcards de laatste finalisten voor de finale van de A1 WCC binnenkort bekend worden. Tijdens dit unieke event strijden de kickboksers om de A1 World Combat Cup. De MMA vechters duelleren om de MMA1 World Combat Cup.

De mix van kickboks en MMA gevechten binnen een Champions League model maken het concept spannend, uniek en krachtig. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op vechters van wereldformaat. De opzet van de A1 WCC was om vier kwalificatietoernooien te organiseren waarin vechters zich konden plaatsen voor de finale. Voor het vierde kwalificatietoernooi is de organisatie al geruime tijd bezig met het verkrijgen van een vergunning maar omdat deze nog steeds niet zijn afgegeven heeft de organisatie moeten besluiten om de laatste finaleplekken middels wildcards te vergeven.

Organisator Ali Gunyar: “Het is ongelofelijk jammer dat er bij veel gemeentes nog steeds zo’n enorme terughoudendheid is als het gaat om het organiseren van vechtsportevenementen. Hierdoor duren vergunningsaanvragen onvoorspelbaar lang en dat maakt het lastig om in Nederland, met een goede landelijke spreiding, grotere evenementen te organiseren. Dit alles terwijl wij al jaren dit soort evenementen organiseren waar nog nooit iets noemenswaardig is voorgevallen en we wel over onszelf mogen zeggen dat we een zeer goede naam in de markt hebben.”

De lange aanlooptrajecten hebben er ook toe geleid dat de finale van de A1 WCC naar voren is geschoven en nu staat op zaterdag 21 april aanstaande. Voor de finale is bij diverse locaties en gemeentes grote interesse. Momenteel worden de laatste gesprekken gevoerd en de organisatie verwacht binnen enkele weken naar buiten te kunnen treden met de locatie voor de finale van de A1 World Combat Cup!